Csökkenő nyereség a Pannonplastnál

Csökkenő árbevétel és nettó eredmény jellemezte a Pannonplast első három negyedévét, a tőzsdei gyorsjelentését elsőként közlő társaság befektetői ugyanakkor több jelentős stratégiai döntésnek örülhettek.
NAPI Online, 2007. október 31. szerda, 08:13
Fotó:

A társaság konszolidált árbevétele 9679 millió forintot ért el 2007 első három negyedévében, amely 36 százalékkal alacsonyabb az előző év hasonló időszakának értékénél. A csökkenés elsődleges okai, a közzétett tagvállalati és telephely-tevékenység értékesítések (PMM tevékenység, Tu-Plast).

A működési eredmény (EBIT) 312 millió forint veszteség volt a tárgyidőszakban, míg 302 millió forint nyereség a bázisidőszakban. A bázisidőszakot jelentősen (több mint egy milliárd forinttal) javító Tu-Plast tranzakció eredményét figyelembe véve, javulást tapasztalhatunk.

A konszolidált nettó eredmény, 719 millió forint nyereség 2007. eddig eltelt időszakában, ami a bázisidőszak 1060 milliós eredményéhez hasonlóan sikeres, különösen figyelembe véve a bázis-, illetve folyó időszak egyszeri bevételeit és ráfordításait.

A társaság az elmúlt negyedévben több jelentős stratégiai döntést hozott. A Pannonplast igazgatótanácsa szeptember 28-án nyilvánosságra hozta a társaság stratégiáját, mely szerint geotermikus energia feltárására és hasznosításra kívánja jövőbeni tevékenységét koncentrálni, a VGK-Hönnun izlandi szakmai partnerrel való hosszú távú együtt-működésben.

Stratégiai döntés született továbbá a csomagoló üzletág Pannunion alá történő strukturális összeszervezéséről és az így létrejövő Pannunion Csoport tőzsdei bevezetéséről, 2008. első negyedévét megcélozva.

A Pannonplast rendkívüli közgyűlése döntött a részvények 1/5 felaprózásáról, mely folyamat 2007. november 26-val lezárul.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK