A tengerentúlon alapvetően kivárás jellemezte a hétfői kereskedést: a befektetők a héten publikálandó inflációs és kiskereskedelmi vállalati adatokra várnak. Miután az olaj ára váratlanul 58 dollár körülire csökkent, a részvényárfolyamok felfelé vették az irányt. Miután a Citigroup felértékelte az informatikai szektort, az Intel Corp. számottevően erősödött. A Merck & Co. szintén jelentősen emelkedett, miután az amerikai mezőgazdasági minisztérium azt közölte, hogy több időre van szüksége a svájci Novartis cég, új cukorbetegség elleni gyógyszerének bevizsgálásához. A hírre a Novartis papírja lejtőre került. A harmadik negyedévben ismét veszteséges lett a Tyson Foods Inc. élelmiszeripari vállalat, a cég papírja jelentősen veszített értékéből. A memóriákat gyártó SanDisk Corp. árfolyama is zuhant, mert leértékelte részvényét az UBS. Európa vegyesen zárt. Londonban a bányaipari papírok vezették a lejtmenetet, Párizsban az Alstrom energiaipari és szállítási vállalat volt a nap nyertese, Frankfurtban a Deutsche Telekom papírja emelkedett számottevő mértékben, miután a cég bejelentette az új vezérigazgató nevét Rene Obermann személyében. A Footsie 0,23 százalékkal gyengült, a DAX 0,57 százalékkal, a párizsi CAC 40 0,79 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!