Csökkenő pluszban a BUX

Zöldben forognak a nagyobb részvények a BÉT-en, a BUX is 200 pontos pluszt produkált a zárás előtt bő két órával.
Kővári Dániel, 2010. augusztus 26. csütörtök, 15:00
Fotó:

A BUX fél háromkor 0,9 százalékos pluszban, 21 920 ponton állt, de a nap folyamán áttörte a 22 000 pontos határt is. A napi csúcsot követően egy erős csökkenés következett be, ezután ismét emelkedésbe kezdett az index.

A Mol a nyitást követően megpróbálta megostromolni a 21 000 forintos szintet, de visszapattant róla és visszatért 20 600 forint környékére. A tegnapi záróárához képest ez 1,2 százalékos plusznak felel meg.

Az OTP részvénye délben ért napközbeni csúcsára, ekkor 4700 forinton is volt rá kötés - majd ezek után süllyedésbe kezdett és meg sem állt 4580 forintig. Fél háromkor 4630 forinton állt az OTP - ez 1,3 százalékos növekedésnek felel meg, eddig 10,4 milliárd forintnyi forgalom mellett.

A Magyar Telekom részvényárfolyamában nem hozott változást az a belejelentés, miszerint a távközlési vállalat pert nyert egyik kisrészvényese ellen. Az MTelekom papírjai egy forinttal - 0,2 százalékkal - 688 forintra erősödtek.

A Richter részvényei szintén erősödtek, 1,2 százalékkal 45 440 forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK