Csökkenő profit a Commerzbanknál

A harmadik legnagyobb német bank, a Commerzbank második negyedéves adózás utáni profitja 27 százalékkal, 175 millió euróra mérséklődött - tette közé mai gyorsjelentésében a frankfurti központtal működő pénzintézet. A szám megfelelt az előzetes várakozásoknak.
Madarász János, 2005. augusztus 3. szerda, 10:19
Fotó:

A Commerzbank ugyan növelte nettó kamatbevételét, és a díjakból és jutalékokból is több származott, de a saját számlás ügyleteken az egy évvel ezelőtti 130 millió euró után idén lényegében nullszaldót ért csak el.
A bank egyébként az egész évre 750 millió forintos nettó eredményt tervez - az első negyedévben két rendkívüli tételnek köszönhetően 395 millió euró nyereséget ért el -, ami 8 százalékos ROE (befektetett tőkére számított megtérülés) értéknek felelne meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK