Csökkenő többletek New Yorkban

Visszafogott erősödést produkáltak a kereskedés első szűk órájában a vezető New York-i részvényindexek. A befektetők a kiskereskedelmi szektor kedvező adatainak örülhetnek.
NAPI, 2010. november 15. hétfő, 16:29
Fotó:

A kezdéshez képest csökkenő többleteket mutattak fel a kereskedés elején a vezető New York-i részvényindexek. Bő háromnegyed órával a nyitás után a DJIA 0,3, az S&P-500 0,2, a Nasdaq Composite pedig kevesebb mint 0,1 százalékos plusznál járt úgy, hogy utóbbi megfordult a piros tartományban is.

A Marketwatch beszámolója szerint rosszul kezdett, de azután magához tért a Caterpillar - a befektetők első blikkre rosszul fogadták, hogy a társaság közölte, 7,6 milliárd dollárért megvásárolja a Bucyrus International bányaipari céget. Utóbbi részvényeinek árfolyama 29 százalékkal lőtt ki.

A BHP Billiton papírjainak jegyzése erősödéssel reagált arra a bejelentésre, amely szerint a bányaipari társaság lemond arról, hogy 39 milliárd dollárért felvásárolja a kanadai Potash műtrágyagyártó óriást.

A piaci hangulatra azok a hírek is rányomták bélyegüket, amelyek szerint az EU annak dacára rá akarja sózni mentőcsomagját Írországra, hogy Dublin többször hangsúlyozta, nincs szüksége ilyesmire. Görögországból eközben felemás hírek érkeztek: míg a tavalyi hiányt felfelé módosították, addig a pénzügyminisztérium közölte, hogy az idén a terveket túlteljesítve sikerült 9,4 százalékra szorítani a GDP-arányos költségvetési deficitet.

Meghatározóak voltak az amerikai adatok is: októberben az autópiaci lendületnek köszönhetően a vártnál nagyobb tempóban nőtt a kiskerforgalom, a New York-i körzetben viszont meglepően gyenge képet mutatott a feldolgozóipar teljesítménye.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK