A szolgáltatásból származó árbevétel - amelybe nem számítják bele a mobilkészülékek értékesítéséből származó bevételt és az árfolyamingadozást - 4,2 százalékkal csökkent a június végéig tartó három hónapban éves szinten, az előző negyedévben mért 3,8 százalékos csökkenés után. Ez megfelel a piaci várakozásnak.

A visszaesés oka a spanyol és dél-afrikai piacon elért gyenge teljesítmény, ahol az éles versenyhelyzet illetve a szabályzói környezet megváltozása miatt csökkent a társaság bevétele. A visszaesés üteme azonban lassult Németországban, Olaszországban és Nagy-Britanniában az előző negyedévhez képest.

"A cég teljesítménye negyedévről negyedévre stabilizálódik több európai piacon, ahol a 4G szolgáltatások iránt egyértelműen nő a kereslet" - mondta a Vodafone vezérigazgatója, Vittorio Colao.

A Vodafone árfolyama mintegy 2,7 százalékkal nőtt pénteken tőzsdenyitás után egy órával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!