Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

30 milliárd forintért vitt piacra 5 éves, 20 milliárd forintért 10 éves és 15 milliárd forintért 15 éves lejáratú államkötvényt.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 43,57 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 35,5 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 2 bázisponttal alacsonyabb, 2,03 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán az 5 éves lejáratra a másodpiacon 2,03 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 33,50 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 21,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 3 bázisponttal magasabb, 2,85 százalékos átlaghozamon. A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 2,85 százalék volt.

A 15 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 32,71 milliárd forintból, szintén megemelt értékesítéssel, 22,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 3,17 százalék volt, 3 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. A szerdai másodpiaci referenciahozam a 15 éves lejáratú kötvényekre 3,15 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!