Az Elmű és az Émász féléves gyorsjelentése is jelzi, hogy az eredményt a csökkenő villamos energia- és földgáz-értékesítés alakította.

A konszolidált adatok szerint az Elmű csoport árbevétele 108,69 milliárd volt az első fél évben, a 2018-as első fél évi 122,16 milliárd forint után.

Az Émász csoport összes árbevétele meghaladta a 25,91 milliárd forintot az idei első hat hónapban, míg tavaly ugyanebben az időszakban 24,23 milliárd forint volt az árbevétel.

Az üzemi eredményre ható tényezők közül mindkét gyorsjelentésben kiemelték, hogy az egyetemes szolgáltatói tevékenységet az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt. végzi, amelynek vesztesége nőtt az előző évhez képest. A szabadpiaci szegmensben a társaságcsoport villamosenergia-értékesítése 4,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A földgázértékesítés a bázisidőszakhoz képest 7,1 százalékkal csökkent.

Tavaly a cégcsoport energiatároló működési engedélyt is kapott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól, ezzel 2019-ben a primer energiaszabályozási piac aktív résztvevőjévé vált.

A társaságcsoport 2018-ban megalapította az Elmű-Émász Solutions Kft.-t, hogy növelje jelenlétét az energiaközeli szolgáltatások piacán.

A magyarországi áramszolgáltatók közül elsőként az Elmű-Émász vezetett be kilowattóra-alapú (kWh) elszámolást és fizetést az e-autó töltőin, amelynek tesztüzeme idén májusban kezdődött. A megoldás teljesen digitális, a fizetés az eCharge+ applikációban rögzített bankkártyával történik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!