Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék: Tokió és Szöul lefelé, az ausztrál börze felfelé tapogatózott. 

A tokiói börze 0,43 százalékos csökkenéssel, 29 ezer 530 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 0,64 százalékkal süllyedt. Az ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,93 százalékkal, a tajpeji börze pedig 0,33 százalékkal erősödött keddi záróértékéhez képest, míg a szöuli tőzsde 1,25 százalék mínuszban fejezte be a napot. A reggel 8 órakor még nyitva tartó sanghaji tőzsde 0,18 százalékos, a hongkongi tőzsde pedig 0,68 százalékos gyengülést jelzett.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 95 cent (1,12 százalék) csökkenéssel, 83,77 dolláron állt. Az arany ára unciánként 0,45 százalékkal (8 dollárral) 1781,40 dollárra süllyedt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!