A minden második 12 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción piacra vitt 5 éves változó kamatozású kötvény az előzőnél alacsonyabb árfolyamon kelt el.

Az ÁKK az október végi aukció óta most sorban harmadik alkalommal hirdetett meg 40 milliárd forint értékben 12 hónapos diszkont kincstárjegyet. Korábban 50 milliárd forint volt a meghirdetett érték.

Az elsődleges forgalmazók több mint kétszeres túljegyzéssel fogadták a meghirdetést. Az ÁKK a 95,350 milliárd forintos ajánlattételből a meghirdetett összeget fogadta el az előző aukción kialakultnál 2 bázisponttal alacsonyabb átlaghozamon.

A 3,28 százalékos aukciós hozam egy bázisponttal marad el a 12 hónapos lejáratra szerdán a másodpiacon kialakult 3,29 százalékos referenciahozamtól.

Az 5 éves változó kamatozású államkötvényből az ÁKK a megszokott 5 milliárd forintot hirdette meg értékesítésre. Az elsődleges forgalmazók 8,350 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK a meghirdetettel megegyező összeget fogadta el, a névérték 95,42 százalékán, 10 bázisponttal alacsonyabb árfolyamon az előző aukción kialakult 95,52 százaléknál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!