Csökkent a Brent olaj ára

Egy dollárral, 43,03 dollárra csökkent az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti jegyzése szerda reggel.
MTI-Eco, 2016. április 20. szerda, 08:14
Fotó: Reuters

Elemzők szerint elsősorban az a bejelentés csökkentette az árat, hogy Kuvaitban befejeződött az olaj- és gázipari dolgozók háromnapos sztrájkja. A munkabeszüntetés ideje alatt az ország olajtermelése napi mintegy 1,5 millió hordóra esett a sztrájk előtti csaknem 3 millió hordóról.

Kuvait a 13 tagú OPEC hatodik legnagyobb olajtermelője.

A közel 7 ezer ágazati dolgozó a bérek és a szociális juttatások tervezett csökkentése ellen tiltakozott. A szakszervezetek azután döntöttek a munka újbóli felvételéről, hogy a kuvaiti olajügyi miniszter bejelentette: amíg tart a sztrájk, nincs tárgyalás a követelésekről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK