Csökkent a Generali negyedéves profitja

Csökkent a Generali-csoport profitja az idei harmadik negyedévben elsősorban az életbiztosítási üzletág romló eredménye miatt. Az év első kilenc hónapjában azonban a csoport 1,7 milliárd euró nettó eredményt mutatott fel, amely már meghaladja a tavalyi teljes év eredményét.
MTI-Eco, 2015. november 5. csütörtök, 20:13
Fotó: Reuters

Európa harmadik legnagyobb biztosítója csütörtökön közölte, hogy a szeptember végével záródott három hónapban az adózott eredménye 18 százalékkal, 420 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 513 millió euróról.

Az üzemi eredmény összességében 9 százalékkal, 1,1 milliárd euróra mérséklődött, ezen belül az életbiztosítási szegmensben az üzemi eredmény 15 százalékkal esett, míg a vagyon- és balesetbiztosítási üzletágban 11 százalékkal nőtt.

A Generali közleménye ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a csoport erős növekedéssel zárta az év első kilenc hónapját. A díjbevételek 5,1 százalékkal emelkedtek, és elérték az 54,2 milliárd eurót, míg a működési eredmény 4,7 százalékkal 3,84 milliárd euróra nőtt. A nettó nyereség 1,727 milliárd eurót tett ki, ami 8,7 százalékos emelkedést jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK