A 18 milliárd forint értékben meghirdetett 3 éves lejáratú kötvényre 50,710 milliárd forint ajánlat érkezett az elsődleges forgalmazók részéről. Az ÁKK a meghirdetett összeget fogadta el az előző, két héttel ezelőtti aukciónál és a szerdai másodpiaci referenciahozamnál egyaránt 3 bázisponttal alacsonyabb, 4,09 százalékos átlaghozamon.

Az 5 éves lejáratú kötvényt az ÁKK 13 milliárd forint értékben hirdette meg és ugyanennyit fogadott el a 35,900 milliárd forint ajánlatból 19 bázispontos hozamcsökkenéssel.

Az aukción kialakult 4,77 százalékos átlaghozam 4 bázisponttal marad el az ötéves lejáratra szerdán a másodpiacon kalkulált 4,81 százalékos referenciahozamtól.

A 10 éves kötvényből meghirdetett 9 milliárd forintot kétszeres túljegyzés fogadta az elsődleges forgalmazók részéről: az ÁKK a 18,700 milliárd forint ajánlattételből az előző aukciónál 19 bázisponttal alacsonyabb átlaghozammal fogadott el a meghirdetettnek megfelelő összeget.

Az aukción az előző napi másodpiaci referenciahozammal megegyező 5,79 százalékos átlaghozam alakult ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!