Csökkent a hozam a dkj-aukción

A meghirdetett összegben értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján. A hozam kissé csökkent az előző aukción kialakulthoz képest.
MTI, 2014. november 11. kedd, 11:52

Az ÁKK 30 milliárd forint értékben vitt aukcióra 3 hónapos diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 71,4 milliárd forintnyi ajánlatott tettek, amiből a meghirdetettnek megfelelő összeget fogadott el az ÁKK.

Kedden az előző aukciónál 5 bázisponttal alacsonyabb, 1,71 százalékos átlaghozam alakult ki. A hétfői másodpiaci referenciahozam 1,74 százalék volt.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegyek aukciós hozama 2,90 százalékon kezdte az évet, 2013 elején 5,49 százalék volt, 2012 elején pedig 7,67 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unortodox, 2014.11.11 18:08

japán is ennyit fizet ...,jó..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html