Csökkent a hozam a dkj-aukción

A meghirdetettnél nagyobb összegben értékesített hozamcsökkenéssel 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
MTI, 2015. szeptember 1. kedd, 13:40
Fotó: Napi.hu

Az ÁKK 35 milliárd forint értékben hirdetett meg 3 hónapos dkj-t. Az elsődleges forgalmazók 126,9 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK a meghirdetettnél 10 milliárd forinttal nagyobb összeget fogadott el. Az aukción 0,70 százalékos átlaghozam alakult ki, amely 5 bázisponttal alacsonyabb az előző aukció átlaghozamánál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tegnaputan, 2015.09.01 13:54

Figyelemre méltó, hogy az elmúlt hetek piaci zavarai milyen kevéssé hatottak a magyar eszközökre. Nyilvánvalóan erős puffert jelent, hogy a folyó fizetési mérleg jelentős többletet mutat, bár a képet valószínűleg a csökkenő olajárak is kedvezőbbé tették. Magyarország alapmérlege (a folyó fizetési mérleg és a hosszú távú tőkemérleg együttes egyenlege) a CEEMEA régióban (Kelet-Közép-Európa, Közel-Kelet, Afrika) a második legerősebb. A külső adósság szintje gyorsan csökken és közelít a kelet-közép-európai országokéhoz, ami részben a devizahitelek forintosításának, részben a forintkötvények súlya növelésének, részben a banki mérlegalkalmazkodásnak (a rövid lejáratú devizaadósságok visszafizetésének) köszönhető.
Pasquale Diana, a Morgan Stanley elemzője
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html