Csökkent a hozam és az érdeklődés az aukción

Valamivel több mint másfélszeres túljegyzés mellett értékesített az ÁKK háromhónapos diszkont kincstárjegyet kedden, enyhén csökkenő hozam mellett.
NAPI, 2012. február 28. kedd, 12:09
Fotó: Napi.hu

A meghirdetett 50 milliárd forintos mennyiségre nem egészen 81 milliárd forint ajánlattömeggel válaszoltak az elsődleges forgalmazók, ami jócskán elmarad az egy és két héttel korábbi 108, illetve több mint 150 milliárd forintos ajánlatoktól.

Így az ÁKK ezúttal csak a tervezett mennyiséget értékesítette, míg a megelőző alkalmakkal 60 milliárdot értékesített.

A kialakult 7,22 százalékos átlagos hozamszint 1 bázisponttal maradt el a hétfői másodpiaci benchmarktól, valamint 2 bázisponttal az egy héttel ezelőtti, legutóbbi hasonló aukción kialakulttól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK