A mobil, az internet, valamint a rendszerintegrációs és informatikai szolgáltatásokból származó bevételek növekedése ellensúlyozta a vezetékes kimenő forgalmi bevételek csökkenését. A KFKI, a T-Systems Hungary és a Dataplex konszolidálása 5,6 milliárd forinttal járult hozza a Csoport bevételeihez 2007. első negyedévben - olvasható a társaság gyorsjelentésében. Az EBITDA 1,7 százalékkla 63,0 milliárd forintra csökkent, az EBITDA ráta 39,1 százalék volt. A csoport EBITDA a vizsgálattal kapcsolatos költségek (0,9 milliárd forint) és a létszámcsökkentéshez kapcsolódó végkielégítések és elhatárolások (4,0 milliárd forint) nélkul 67,9 milliárd forint volt, az EBITDA ráta pedig 42,1 százalék. A társaság részvényeseire jutó eredmény (nettó eredmény) 16,1 százalékkal, 18,9 milliárd forintról 15,9 milliárd forintra mérséklődött a magasabb nyereségadó következtében. A nettó adósságállomány 283,2 milliárd forintra nőtt. A hitelek az akvizíciók finanszírozása és a 2005. év utáni osztalék 2007. januárban történt kifizetése következtében emelkedtek. A nettó eladósodottsági ráta (a nettó adósságnak a nettó adósság + összes tőkére vetített aranya) 2007. március végén 31,7 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!