A várakozásoknak megfelelően 15 bázisponttal 0,6 százalékosra csökkentette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa kedden az irányadó kamatot. A korábbi alapkamat 0,75 százalékos volt.

A lazítás ellenére a forint nem gyengült kedden, sőt egész nap erősödött, a kamatdöntés után pedig még izmosabb lett. A tegnapi záráskor még bőven 352 forint fölötti euró délután 2-kor már alig 350,6 forintba került.

351 forint környékén nyitotta a keddi napot az euró/forint kurzus, a hajnali órákban a forint a többi régiós devizával együtt erősödött. "Ebben főként az EU-s költségvetésről szóló sikeres megállapodás, illetve az alapvetően támogató nemzetközi hangulat játszhat közre. Ilyen környezetben várta a forint a mai kamatdöntést, ahol valószínűleg újabb 15 bázispontos kamatcsökkentés érkezhet, ezúttal valóban az utolsó egy időre" - írták elemzésükbe az Erste Befektetési Zrt. szakértői.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!