Csökkent az aukciós állampapír-hozam

Több mint négyszeres lefedettség mellett, alacsonyabb hozamszinttel keltek el a háromhónapos dkj-k a mai aukción.
NAPI, 2010. március 2. kedd, 14:34
Fotó:

A meghirdetett 30 milliárdos mennyiségre 140,7 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók a három hónapos dkj-k mai aukcióján, amiből az ÁKK csak az eredetileg tervezett mennyiséget fogadta el. Az elfogadott hozamok átlaga 5,49 százalék lett, az egy héttel korábbinál 7, a hétfői másodpiaci benchmarknál 11 bázisponttal alacsonyabb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK