Az E-Star ESCO Kft. elállt 446 millió forint névértékű kötvények értékesítésétől - jelentette be az E-Star a BÉT honlapján. A vevő a döntést tudomásul vette, így a 2014, 2015 és 2016-os lejáratú kötvények az E-Star leányvállalatának a tulajdonában maradnak. A bejelentés szerint így mintegy 2,3 milliárd forintos kötelezettség maradt a cégcsoporton belül úgy, hogy az E-Star ESCO Kft.a szerződés megszüntetésével nem szenvedett el veszteséget. A tranzakció lebonyolításához a vállalatcsoport nem szorult külső forrás bevonására sem. A vállalati hiteleken felüli magyarországi külső adósságállomány ezzel a lépéssel 7,8milliárd forintra csökkent a cégnél közölte Soós Csaba, a társaság ügyvezetője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!