A két héttel korábbi, hasonló futamidejű aukcióhoz képest valamelyest mérséklődött a kereslet: akkor a meghirdetett 45 milliárd forintnyi mennyiségre közel négyszeres összértékű ajánlat érkezett, amiből 62,5 milliárd forintot fogadtak el.

A hároméves papírok (2014/D) esetében a meghirdetett 20 milliárd forintos mennyiségre közel 60 milliárd forint ajánlattömeggel válaszoltak az elsődleges forgalmazók, ami valamivel fölülmúlja a két héttel korábbi 57,7 milliárdot. Az elfogadott mennyiséget azonban az ÁKK nem emelte meg; a hozamok 6,96 százalékos átlaga 11 bázisponttal múlta felül a szerdai másodpiaci benchmarkot.

Az ötéves papíroknál (2016/C) a meghirdetett 15 milliárd forintos mennyiségre 35 milliárd forintot valamivel meghaladó ajánlat érkezett az ÁKK-hoz; az elfogadott mennyiség megegyezett a meghirdetettel. Az átlagos hozam 7,22 százalék lett, ami 10 bázisponttal magasabb az egy nappal korábbi bankközi referenciahozamnál.

A tízéves kötvények (2022/A) meghirdetett 15 milliárdos mennyiségére valamivel több mint 35 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, az elfogadott mennyiség itt sem tért el a meghirdetettől. Az elfogadott hozamok átlaga 7,51 százalék lett, ami 11 bázisponttal áll a szerdai másodpiaci hozam fölött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!