Csökkent az érdeklődés a magyar állampapírok iránt

Átmenetinek bizonyult a múlt heti felfokozott vételi érdeklődés a három hónapos dkj-k aukcióján.
NAPI, 2010. június 29. kedd, 13:35
Fotó:

A múlt heti, bő háromszoros lefedettség után a keddi aukción alig több mint másfélszeres túljegyzés mellett keltek el a három hónapos diszkontkincstárjegyek.

A meghirdetett 45 milliárd forintos mennyiségre 73 milliárdnyi ajánlattal reagáltak az elsődleges forgalmazók, de az ÁKK így is az eredetileg tervezett értékben adott el az állampapírokból. Az elfogadott hozamok 5,32 százalékos átlaga az egy héttel korábbit 7 bázisponttal múlja felül, a hétfői másodpiaci benchmarknál viszont 3 bázisponttal kisebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK