Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az ÁKK a megszokott 50 milliárd forintos összegben hirdetett meg 12 hónapos diszkont kincstárjegyet jegyzésre. A D111116 jelű, 2011. november 16-án lejáró kincstárjegyre az elsődleges forgalmazók 89,330 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be, kevesebbet az előző aukción tett 119,510 milliárd forintnál. Az ÁKK a meghirdetettnek megfelelő 50 milliárd forint ajánlatot fogadott el és ugyanennyit értékesített a kincstárjegyből. Az előző, két héttel ezelőtti aukción az ÁKK a magas túljegyzés miatt 5 milliárd forinttal 55 milliárdra emelte az értékesítést. Az aukción 5,94 százalékos átlaghozam alakult ki, 12 bázisponttal magasabb az előző aukció 5,82 százalékos átlaghozamánál és 26 bázisponttal magasabb az 5,68 százalékos szerdai másodpiaci referencia hozamnál. A 2015/B jelű 2015. december 22-én lejáró változó kamatozású 5 éves kötvényből 5 milliárd forintot hirdetett meg. A mostani aukción az elsődleges forgalmazók 11,950 milliárd forint ajánlatot tettek a kötvényre, s az ÁKK a meghirdetettnek megfelelő összeget fogadott el és 5 milliárd forintért értékesített 97,01 százalékos átlagárfolyamon kötvényt. A változó kamatozású ötéves sorozatból utoljára október 14-én volt aukció, akkor 25,7 milliárd forintnyi volt a kereslet az adósságkezelő által kínált 7 milliárd forint névértékű kötvényre. Az ÁKK akkor 7 milliárd forintnyit adott el a kötvényből 96,98 százalékos átlagáron. Az előző héten rendezett 3-, 5- és 15 éves kötvény aukción az 5 éves fix kamatozású kötvény értékesítését az ÁKK a háromszoros túljegyzés miatt 5 milliárd forinttal 20 milliárdra emelte meg. A 12 hónapos diszkont kincstárjegy teljes kibocsátása 65 milliárd forint, az 5 éves változó kamatozású kötvény teljes kibocsátása 10 milliárd forint lett. Az aukciós értékesítésen felüli kibocsátás az államkincstár értékesítési hálózatának ellátására szolgál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!