A nemzetközi számviteli szabványok szerint (IFRS) készített beszámoló adatai szerint az előző év azonos időszakához képest 8 százalékkal, 5 milliárd 375 millió euróra emelkedtek az SAP bevételei. A működési nyereség 9 százalékkal 1 milliárd 103 millió euróra, az adózás előtti nyereség 18 százalékkal 1 milliárd 13 millió euróra, az adózott eredmény pedig 19 százalékkal 725 millió euróra csökkent.

A non-IFRS számítás szerint az üzemi eredmény 1 százalékkal 1 milliárd 638 millió euróra emelkedett, az adózott eredmény pedig 7 százalékkal 1 milliárd 173 millió euróra esett.  Az IFRS-adatok szerint az idei első háromnegyed évben az SAP bevétele 6 százalékkal 15 milliárd 339 millió euróra emelkedett. Az üzemi eredmény 25 százalékkal javult, 3 milliárd 184 millió euróra nőtt, a tiszta nyereség pedig 19 százalékkal 2 milliárd 108 millió euróra kúszott fel.

Jelentős, két számjegyű növekedést produkált a felhőlapú szolgáltatások üzletága, amely a bevételek durván hatodát adta. A harmadik negyedévben 28 százalékkal 769 millió euróra, az első háromnegyed évben pedig 31 százalékkal 2 milliárd 166 millió euróra emelkedett a bevétel. A fő profil, a szoftverüzletág bevételei július-szeptemberben a vártnál nagyobb ütemben, 5 százalékkal, január-szeptemberben mindössze 3 százalékkal gyarapodtak.

Az SAP enyhén emelte az idei üzemi eredményre vonatkozó várakozásának alsó határát, mivel erős utolsó negyedévre számít. A korábbi 6,4 milliárd euróról 6,5 milliárdra javította a működési nyereség várható legkisebb szintjét, a felső határt változatlanul, 6,7 milliárd eurón hagyta. Az SAP árfolyama kora délután 2,95 százalékos nyereségben, 81,65 eurón állt a frankfurti tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!