Csökkent az UniCredit nyeresége

Egyedi tételek és a stagnáló üzletmenet következtében tavaly csökkent az UniCredit nettó nyeresége.
MTI-Eco, 2016. február 9. kedd, 19:52
Fotó: Reuters

Olaszország mérlegfőösszegét tekintve legnagyobb bankja kedden közölte, hogy a 2015. évet 1,7 milliárd euró nyereséggel zárta az előző évi 2 milliárddal szemben.

A negyedik negyedévi eredmény 10 százalékkal 153 millió euróra csökkent ugyan, de messze jobban alakult, mint az elemzők várták, akik 74 millió euró veszteségre számítottak.

Ennek ellenére az UniCredit papírja 7 százalékkal esett a milánói tőzsdén, az európai bankszektor általános 5 százalék körüli csökkenését meghaladó mértékben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK