Csökkentek a benchmarkok

Mérséklődtek a referenciahozamok kedden az állampapírok másodlagos piacán.
NAPI Online, 2009. február 24. kedd, 14:32
Fotó:

Minden lejárat esetében alacsonyabbra kerültek a hozamok. A 7-23 bázispontos csökkenés inkább a hosszú oldalt érintette, a legjelentősebben a tízéves futamidő benchmarkja mérséklődött. A tizenkét hónapos referenciahozam ismét 12 százalék alá került; a legmagasabban, 13,32 százalékon a hároméves benchmark, míg a legalacsonyabban, 10,27 százalékon a tizenöt éves lajárat áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK