Csökkentek a veszteségek New Yorkban

Jelentősen mérsékelték veszteségeiket zárásra a vezető New York-i részvényindexek.
NAPI, 2010. február 25. csütörtök, 22:01
Fotó:

A napközbeni, másfél százalék körüli mínuszokat követően sokat javítottak a tengerentúli tőzsdeindexek: a DJIA 0,5 százalékos veszteséggel 10 325 ponton, a Nasdaq Composite 0,1 százalékos mínusszal 2234 ponton, az S&P-500 pedig 0,2 százalékos süllyedéssel 1103 ponton zárt.

A DJIA komponensei között a legtempósabban az Alcoa drágult, míg a legrosszabb teljesítményt a közel négy százalékkal zuhanó Coca-Cola-részvények nyújtották, miután napvilágot látott, hogy a cég 12-13 milliárd dollárért többségi részesedést szerez legnagyobb palackozójában, a Coca-Cola Enterprises Inc.-ben.

A piacokon az irányt alapvetően vártnál rosszabb amerikai munkaerőpiaci adat, illetve a tartós javak iránti megrendelések - szállítóeszközök nélkül számított - meglepetésszerű csökkenése adta mg. A megrendelés-adatok láttán az olyan gépgyártó-nagyágyúk, mint a Caterpillar vagy a daruiról ismert Terex papírjai lejtőre kerültek. Estek a bankrészvények is azt követően, hogy Ben Bernanke, Fed-elnök közölte, hogy az intézmény az amerikai hitelintézetek által Görögországgal lebonyolított, a gyanú szerint az államadósság elrejtését szolgáló derivatív-tranzakciókat vizsgálja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK