A rövid oldalon egyedül a háromhónapos papírok esetén csökkent a hozam 4 bázisponttal 5,88 százalékra. Az éven túli állampapírok esetén azonban kivétel nélkül apadtak a hozamok: az 5 és 10 éves papírok esetén 4-4 bázisponttal 6,58 és 7 százalékra, míg a 10 és 15 éves lejáratok esetén 8-8 bázisponttal 7,25, illetve 7,24 százalékra csökkent a másodpiaci hozam.

 

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!