Csökkentette profit-előrejelzését a Wizz Air

Csökkentette profit-előrejelzését szerdán a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság az alacsony árak és a kedvezőtlen időjárási helyzet miatt, amely jelentősen befolyásolta az üzemet.
Papp Zsolt, 2017. február 1. szerda, 17:08
Fotó: Napi.hu

A légitársaság szerdai közlése szerint az egyszeri tételek nélkül számított nyereség várhatóan nem éri el a korábban előrejelzett 245-255 millió eurót, 225-235 milliós euró között várható a pénzügyi év végén - írja az MTI..

Váradi József vezérigazgató a Reuters hírügynökség szerint azt mondta, bár jól alakul a pénzügyi év a Wizz Air számára, az alacsony üzemanyagárak miatti alacsonyabb jegyárak várhatóan 2017-ben is megmaradnak. A légitársaság számításai szerint az éves kapacitásbővítés volumene 20 százalékra várható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK