A társaság évi rendes közgyűlése elfogadta a 2000. évi működés eredményéről és vagyoni helyzetéről szóló igazgatósági beszámolót. A közgyűlés a konszolidált mérleget 52,603 milliárd forint főösszeggel és 3,131 milliárd forint adózott eredménnyel fogadta el. A közgyűlés - az igazgatóság előterjesztésének megfelelően - 150 forintban határozta meg a részvényenként kifizetendő osztalék mértékét. Az osztalékfizetés kezdőnapja 2001. június 18., az osztalékra a részvénykönyvbe e napon bejegyzett részvényesek jogosultak. Csökkentették a társaság alaptőkéjét: 235.036, egyenként 1000 forint névértékű saját részvényének bevonásával a társaság alaptőkéje 1,66 százalékkal, 13,86717 milliárd forintra csökken. Ugyanakkor az igazgatóság felhatalmazást kapott arra, hogy két éven belül maximum 1 millió 179 404 saját részvényt vásárolhasson. A társaság a saját részvényeket elsősorban akvizíciós célokra, továbbá a menedzsmentösztönzési rendszer keretében kialakítandó részvényopciós programra és részvényárfolyam-kezelés céljára kívánja felhasználni. A tevékenységi körben, valamint szervezeti felépítésben bekövetkezett változások egyaránt indokolttá tették a társaság nevének módosítását: a Rába Magyar Vagon- és Gépgyár Rt. neve a közgyűlés döntése alapján Rába Járműipari Holding Rt.-re változik. A Társaság rövidített neve - Rába Rt. - változatlan marad. A Rába új vezérigazgatóját, Steiner Lászlót az igazgatóság elnöke, Jancsó Péter mutatta be a közgyűlésnek. Az elnök Steiner személyében megtalálták azt a vezetőt, aki képes a tavalyi évben meghirdetett Csatlakozás és növekedés stratégiájának következetes megvalósítására. Az előző vezérigazgató, Imre Gyula a továbbiakban a Rába Motor Kft. ügyvezető igazgatói posztját tölti be. Kugler Gyula és Pintér István vezérigazgató-helyettesek pedig maradnak posztjukon. A szervezeti változások miatt szükségessé vált a felügyelő bizottság átalakítása: a közgyűlés Csákány Miklósné helyett Dr. Czinege Imrét választotta a felügyelő bizottság tagjává. A társaság a következő évben is a KPMG Hungária Kft-t bízza meg a Rába Rt. könyvvizsgálói feladatainak ellátásával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!