Csökkentették az OTP célárát

A nyugat-európai társaihoz hasonlóan a magyar részvényindex is gyengén teljesít.
portfolio.hu, 2014. április 30. szerda, 09:59
Fotó: Napi.hu

Vegyes amerikai adatok ellenére jó volt tegnap a hangulat a tengerentúli börzéken, a vezető indexek fél százalék körüli mértékben erősödtek. A japán jegybank szerdán a várakozásoknak megfelelően nem módosított monetáris politikáján, így a japán indexek alig mozdultak. Az európai piacokon pedig a Fed-ülés ma este napvilágot látó eredményére várhatnak a befektetők.

A magyar részvényindex is gyengén teljesít, a BUX értéke 0,5 százalékot esett. Az esést az OTP vezeti, a cég árfolyama 1 százalékot esett azt követően, hogy a Renaissance Capital 4080 forintról 3700 forintra csökkentette a vállalat célárát, ezzel párhuzamosan pedig tartásról eladásra módosította a papírokra vonatkozó ajánlását. A gyenge szereplésben az is szerepet játszhat, hogy ma délelőtt kihirdeti Kásler Árpád és az OTP ügyében hozott ítéletét az Európai Bíróság. Nagy a tétje a luxembourgi székhelyű intézmény döntésének: ez alapján döntheti el ősszel a Kúria, miként kezeljék a bíróságok a devizahitelek árfolyamrését és a bankok által végrehajtott egyoldalú kamatemeléseket. A Magyar Telekom 0,3 százalékot esett, míg a Richter árfolyama 0,8 százalékot csökkent, a Mol papírjaival a tegnapi záróárfolyamukon kereskednek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK