Csöndben erősödött a forint

Viszonylag eseménymentes napon valamelyest erősödött a magyar deviza kedden.
NAPI, 2010. szeptember 14. kedd, 16:42
Fotó:

A reggeli 283 forint fölötti eurójegyzés délutánra jócskán 282 forint alá süllyedt, szemben a hétfő délutáni 283,50 forint körüli szinttel.

Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank tradere elmondta, nap közben előbb egy kedvezőtlen német ZEW-adat hatására gyengült, majd a délutáni tengerentúli makroszámok megjelenése után erősödött a forint. A magyar költségvetéssel kapcsolatos hírek is ezúttal inkább pozitívak voltak.

A svájci frankot délután fél öt körül már kevesebb mint 219 forintért adták, de korábban 220 forint fölött is járt a jegyzés - igaz, a kereskedés első óráiban 218 forint alatt is járt a frank. A dollár egységéért kevesebb mint 218 forintot kértek, miután nap közben 221 forint fölé is benézett a zöldhasú.

Ezúttal az euró frankjegyzése, illetve a dollárhoz viszonyított árfolyama is szűk sávban változott; előbbi 1,29, utóbbi valamivel ez alatt alakult. Délután négy óra után azonban az euró jelentős erősödésbe fogott a dollárral szemben az amerikai készletadat megjelenése után, ami a forintnak is erőt adott.

Viszonylag kedvező volt az aukció eredménye is; a piac már azt is egyfajta haladásként értékeli, hogy a rossz hírek elmaradnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK