Viszonylagos érdektelenség jellemezte csütörtökön délelőtt és kora délután a forint piacát, az euró forintjegyzése mindössze 40 pontos sávon belül változott, így fél egy körül 295,85 forintot kértek az európai közös pénz egységéért.

A csönd nagyrészt az egyesült államokbeli, az adósságplafonnal, a költségvetési kiadásokkal, illetve az egészségügyi programmal kapcsolatos tárgyalásokra vonatkozó kivárással indokolható Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank trédere szerint.

A befolyásoló tényezők között említhető, hogy miközben az euró dollárjegyzése ismét 1,35 fölé emelkedett, a délelőtti magyar dkj-aukció átlagos érdeklődés és csökkenő hozam mellett zárult.

Kora délelőtt a svájci frank árfolyama 240,20, a dolláré 218,80, a japán jené 223,70, az angol fonté pedig 348,60 forint körül tartózkodott, míg az euró/dollár 1,3520 fölött alakult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!