Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Kajtár egyúttal csoportos kártérítési pert készül indítani az IL Ferro és a többi autóreklámos társaság ellen. A bíróságnak elvileg 60 napja van elrendelni a felszámolást, ezalatt viszont a cégvezető vitathatja a keresetet, így elodázhatja a fizetésképtelenség megállapítását, és a közelgő nyári ítélkezési szünet is lassíthatja az eljárást - írja a Népszabadság. Kajtár jogtanácsosa, Bense László Erik ügyvéd ezzel indokolta, hogy a csoportos polgári perben gyorsított eljárást kérnek, hogy a menedzsmentnek ne maradjon ideje kimenekíteni az IL Ferróból a megmaradt vagyont. A jogász 500 millió forintot meghaladó perigény lehetőségét említette a reklámcég 7500 ügyfelének részéről. A Népszabadság arról is beszámol, hogy a pilótajáték vádja valószínűleg nem áll majd meg az IL Ferro és a hasonló profilú Mobil Reklám Hungária Kft. ellen indult nyomozás során. A sajtóban korábban azért merült fel a pilótajáték gyanúja, mert az autóreklámozó cégek regisztrációs díjat kértek a hálózatba lépésért az ügyfeleiktől, könyvszakértők szerint viszont abban az esetben már nem bizonyítható a pilótajáték, ha a vállalkozás valós gazdasági tevékenységből származó jövedelemből fenn tudja tartani a működését. Márpedig a vizsgált cégek bevételének jelentős részét a kereskedőktől kapott közvetítési díjak adják, és ezek összege jócskán meghaladja a fenntartás költségeit. A csalás vádjához pedig a rosszhiszeműséget kellene bizonyítani, vagyis azt, hogy a társaságok szándékosan tévesztették meg klienseiket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!