Miután a tőzsdei nyitás előtt napvilágot látott statisztikák szerint a vártnál több állás jött létre a mezőgazdaságon kívüli szektorokban, illetve ugyancsak nem várt módon a munkanélküliség is csökkent az Egyesült Államokban - négyéves rekordot döntve ezzel -, az egész napot a pozitív tartományban töltötték a tengerentúli indexek.

Bár egyesek annak a félelmüknek adtak hangot, hogy a kimagaslóan jó makroadatok miatt az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed talán az eddig tervezettnél hamarabb kezdi el leállítani gazdaságösztönző programjait, a félelmeket végül legyőzte az optimizmus, így záráskor az S&P 500 mindössze néhány pontra zárt a mindenkori csúcsot jelentő 1576.09 ponttól, miután 0,5 százalékos emelkedéssel egészen 1151,18-ig erősödött. A Dow Jones ipari átlaga ugyancsak fél százalékos pluszt ért el, amivel neki viszont sikerült rekordot döntenie (14397.07 pont), míg a Nasdaq 0,4 százalékkal zárt napi kezdőértéke felett. A DJIA így 2,2 százalékot hízott a héten, akárcsak az S&P-500, a Nasdaq pedig 2,4 százalékos emelkedéssel büszkélkedhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!