Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az FTSE-100 0,7, a DAX 1,1, a CAC-40 pedig 0,9 százalékos nyereségben zárt, míg a periféria indexei - amelyek a legjobban teljesítők között voltak - közül a madridi 1,9, a milánói 2,5 százalékos pluszt ért el. A Stoxx Europe 600 indexe 1,1 százalékos erősödéssel közel ötéves csúcson zárt. Az indexen belül a legnagyobb nyertes, több mint 9 százalékos emelkedéssel az Assicurazioni Generali papírjai voltak.

A csütörtöki kereskedésben a pénzügyi szektor jelentősen hozzájárult a nyereségekhez: a Prudential például 2,7, a HSBC 1,8, a BNP Paribas 1,2, a Barclays 1 százalékkal drágult.

Párizsban a France Telecom 6,6 százalékkal drágult, miután bejelentette, hogy 1 milliárd euróért épít szélessávú internethez szükséges optikai hálózatot Spanyolországban. A hírre a Telefonica részvényei is 4 százalékkal ugrottak.

Frankfurtban a HeidelbergCement 3 százalékos emelkedéssel járult hozzá a DAX teljesítményéhez, miután a cég bejelentette, magasabb bevétellel és üzemi eredményel számol erre az évre az ázsiai, afrikai és amerikai kereslet megugrásának köszönhetően.

A jelentősebben dráguló részvények között volt a BASF 2,4, és az ArcelorMittal 2,6 százalékos nyereséggel. Utóbbi egy felminősítésnek köszönhette az emelkedést.

Londonban a Vodafone Group 1,3, és a Tesco 2,8 százalékos emelkedéssel remekelt, míg a Rio Tinto 2 százalékot esett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!