A csütörtöki új rekordok után a Dow Jones IA és a Nasdaq hajszálnyival emelkedett, az S&P 500 index viszont enyhén gyengült a kereskedés első fél óráját követően pénteken. Az olaj viszont tovább emelkedett, a WTI irányadó jegyzése fél százalékot közelítő drágulással 105 dollár fölé került.

A befektetőket két kedvezőtlen makroadat is elbizonytalanította. A megugró termelői árindex mellett a várt stagnálás, illetve javulás helyett romlott az amerikai fogyasztók hangulata júliusban. A Michigani Egyetem és a Thomson Reuters közös előzetes mutatója a júniusi 84,1 pontról 83,9 pontra süllyedt, míg az elemzők 84,1-84,7 pontos értéket prognosztizáltak.

Ugyanakkor a pénteken megjelenő pénzintézeti gyorsjelentések kedvezően alakultak, így a JP Morgan és a Wells Fargo is pozitív eredményszámokkal állt elő.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!