A BUX 23 219 ponton végzett pénteken, jóval napi legmagasabb, 23 473 pontos értéke alatt, ám így is 0,2 százalékos előnnyel, annak ellenére, hogy nem sokkal a zárószakasz előtt a mutató a negatív tartományban, 23 098 ponton érte el mélypontját, miután a nap eleji szintek tarthatatlanná váltak, és megindult egy stabil lejtmenet a BÉT-en.

A blue chipek közül a Mol és a Magyar Telekom részvényeit 1,4, illeve 0,4 százalékos veszteség érte. A Mol délelőtt még a BÉT zászlóshajójaként menetelt előre, napi legmagasabb értéke mindössze 10 forinttal maradt el a 23 ezertől, ám a nap végére a 21 655 forintos nyitószint közelébe süllyedt vissza, s 21 700 forinton zárt közel 4 milliárdos forgalom mellett.

A Magyar Telekom árfolyama is nagyarányú volatilitást mutatott, ám a távközlési cég papírjainak kereskedelmében nem voltak nagy irányváltások - a részvény a reggeli 698 forintos maximumértékéről 687 forintra ereszkedett alá délutánra, majd innen a hajrában 690 forintig szépített.

A délutáni hajrát az OTP indította el, amely a nagy papírok közül egyetlenként egész nap nyereséggel forgott. A bankpapír napi legmagasabb értékét 4991 forinton érte el még délelőtt, s bár ezt később nem tudta megközelíteni, egy a zárószakaszban beadott nagy volumenű ajánlat alátámasztotta az árfolyamát 4926 forinton. Az OTP-részvények forgalma pénteken újra 10 milliárd forint felett volt.

A Richter a nyitásban elért 48150 forintról kitartóan menetelve felfelé éves csúcsa közelében, 48 750 forintos napi legmagasabb értékén zárt pénteken, 1 százalékos árfolyam-nyereséggel.

Az FHB részvényeit is megrángatták a nap végén; a bankrészvény egész nap 1200 forint közelében oldalazott, majd a zárószakaszban árfolyama 1245 forintra ugrott, miközben az aktivitás a kereskedés korábbi szakaszaihoz képest jelentősen nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!