A jelek szerint a piac pozitívan értékeli a nyitás előtt publikált amerikai termelői inflációs adatot, amely az inflációs félelmek mérséklődését jelezheti.

Az USA termelői árai 0,6 százalékkal mérséklődtek februárban - tavaly július óta a legnagyobb mértékben -, elsősorban az energiaárak 2,9 százalékos csökkenése miatt. Az elemzők mínusz 0,3 százalékos termelői inflációra számítottak, miközben a maginflációt mínusz 0,1 százalékra becsülték.

Az energia- és nyersanyagszektor vezeti az emelkedést, miközben az olaj határidős jegyzése ismét 82 dollár fölé emelkedett, és az arany is drágult.

A szerdai napon Ben Bernanke jelenlegi, és Paul Volcker egykori Fed-elnök a képviselőház pénzügyi szolgáltatási bizottsága előtti meghallgatáson vesz részt, ahol a bankrendszer felülvizsgálatával kapcsolatban hangozhatnak el fontos megállapítások - számolt be a marketwatch.com.

A nyitás után fél órával a Dow ipari átlaga 0,4, a Nasdaq és az S&P 500 index pedig 0,5 százalék körüli mértékben emelkedik. A Nasdaq 2388, az S&P 500 index pedig 1164 pont körül tartózkodik, mindkét érték az elmúlt 12 hónap legmagasabb szintjét jelöli.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!