Csúcson zárt az S&P 500 index

Történelmi csúcsa (2941 pont) fölé emelkedett az amerikai tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok S&P 500 indexe hétfőn, 2943 ponton zárt, ami 0,1 százalékos emelkedés a pénteki zárószinthez képest.
Domokos Erika, 2019. április 29. hétfő, 23:33
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,04 százalékkal, 26 554,25 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutatója 0,11 százalékkal nőtt, és 2943,03 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,19 százalékkal emelkedett és 8161,85 ponton zárt - írta az MTI.

A Dow Jones cégein belül a bankszektor teljesített a legjobban, hiszen a Goldman Sahcs 2,1 százalékkal, a JPMorgan 1,6 százalékkal emelkedett - írta a Portfolio.

Az árfolyamok emelkedésének lendületet adott, hogy a washingtoni kereskedelmi minisztérium hétfői közlése szerint közel tízéves csúcsra emelkedett a fogyasztói kiadások növekedésének üteme az Egyesült Államokban márciusban, azonban a legfontosabb inflációs mutató éves összevetésű üteme 14 hónapja a legkisebb mértékű emelkedést mutatta, ami kedvez a laza monetáris politikának - írta az MTI.

Ágazati szinten a hétfői kereskedés nyertese a pénzügyi szektor volt az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) monetáris politikai testülete, a nyíltpiaci bizottság keddi-szerdai kamatdöntő ülése előtt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára mérsékelt emelkedést mutatott.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK