A forint jelenleg a tavaly júliusi erős ellenállásnak számító 263-265 forintos szintet teszteli, ahonnan fundamentális alapon nem kellene már tovább erősödnie - véli a szakértő, aki szerint pont az lehet a további erősödés oka, hogy sok pozíció nyílt meg annak tudatában, hogy itt lehet vége a forint erősödésének. Ezek stop szintje valahol 258 és 260 forint között lehet, ahová elképzelhető, hogy lenyúlnak majd az erre spekuláló befektetők. Tartós forint erősödésre azonban az ING szakértője nem számít. Az euró erősödött viszont a dollárral szemben, így a forint dollár kurzus 191-es szintig ment le szerdán. Nem változott viszont érdemben a forint svájci frankkal szembeni jegyzése, miután az alpesi ország devizája továbbra is erős az euróval szemben.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!