Csúcson a francia és belga államkötvény hozamok

A közös valuta létrejötte óta tapasztalt legmagasabb szintre ugrottak péntek reggel a francia és belga államkötvények hozamfelárai; az euróövezeti államok CDS árazását követő index is emelkedett.
MTI-Eco, 2011. augusztus 5. péntek, 10:00
Fotó:

Eurótörténeti csúcsra, 91 bázispontra szökött péntek délelőtt a francia 10 éves lejáratú államkötvényeknek a hasonló német papírokhoz mért hozamfelára. Belgiumban 12 bázisponttal 231 pontra nőtt a hozamkülönbözet. Elemzők szerint ez intő jel, ami arra utal, hogy az euróövezeti adósságválság a közös valuta térségének központi államait sem kíméli.

A tíz éves lejáratú német államkötvények hozama 2,266 százalék volt péntek délelőtt.

Olaszországban a 10 éves államkötvények hozama 14 éves csúcsra, 6,39 százalékra nőtt, ami csupán három bázisponttal marad el a hasonló spanyol papírok 6,42 százalékos hozamától.

A londoni kereskedésben az euróövezeti államok öt éves lejáratú kötvényeire köthető biztosítási csereügyletek (CDS) árazását követő SovX Western Europe index 12,5 bázisponttal 305/301 pontra nőtt - közölte a Markit piaci adatszolgáltató.

Az olasz adósságpapírok CDS-árazása 28 bázisponttal 414 pontra szökött. Ez azt jelenti, hogy a 10 millió euró 5 éves lejáratú olaszkötvényre köthető biztosítás díja 414 ezer euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK