Csúcson a Nasdaq, Amerika szépen zárt

A csökkenő olajáraknak, és az infláció kontrolljára tett Fed kijelentésnek köszönhetően öt éves csúcson zárt a tengerentúli technológiai index.
Egerszalóki Tímea, 2006. április 5. szerda, 08:06
Fotó:

A Nasdaq 0,4 százalékos emelkedés után 2345 ponton zárt, ilyen 2001. februárja óta nem volt. A piacon enyhült az infláció miatti aggodalom, a Fed elnöke ugyanis tegnap kijelentette, hogy a mutató alacsony és stabil marad. Jelentősen emelkedett a Google papírjainak értéke, mivel az internetes cég azt tervezi, hogy az Apple Computer iTunes online zeneletöltéséhez hasonló oldallal lép elő. Az S&P 500 0,6 százalékos növekedés után 1305 ponton zárt, a Dow Jones 0,5 százalékos emelkedés után 11 203 ponton fejezte be a kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK