Csúcson a réz ára

Kétéves csúcsra emelkedett szerdán a londoni fémtőzsdén a réz ára, és drágult több fontosabb fém is: a piac arra számít, hogy a japán központi bank után az amerikai Fed is további monetáris enyhítést hajt végre, és példáját követni fogja több központi bank is.
MTI-Eco, 2010. október 6. szerda, 08:27
Fotó:

A három hónapos határidős réz kontraktus jegyzése 70 dollárral 8.245 dollárra emelkedett tonnánként szerdán hajnalban, de előzőleg 8.251 dolláron is járt, ami a legmagasabb 2008 július óta. Egy héttel ezelőtt a réz ára még 8 ezer dollár körül volt.

Ágazati elemzők szerint az ellátással kapcsolatos aggodalmak is felfelé hajtják az árakat, miközben a nyersanyagok egyre inkább a befektetési alapok homlokterébe kerülnek.

Az arany, az ezüst és a platina ára is napról-napra emelkedik. Az ón is csúcsot döntött szerdán, az alumínium és a horgany ára április, a nikkelé május óta a legmagasabb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK