Az OTP hétfőn áttörte a korábbi történelmi maximumát, amely 13 250 forintnál van. Ehhez ráadásul nagy forgalom társult. "Ezt követően a mai napon megerősítésre van szükség, ami azt jelenti, hogy az árfolyam a technikai szint fölött marad. Egyelőre úgy néz ki, hogy ez a megerősítés elég szépen alakul, hiszen nagy forgalommal tovább veszik a részvényt a reggeli órákban" - írják az Erste Befektetési Zrt. szakértői. Az árfolyam kedden is emelkedett, már 13500 forint fölött jár.

A fundamentumok alapján az OTP attraktív, hiszen az idei évben az egy részvényre jutó várható eredmény 1 379 forint körül lehet az Erste legutóbbi intézményi elemzése szerint, míg jövőre ez 1 500 forint fölé emelkedhet. Az OTP tipikusan 10 körüli előremutató P/E (árfolyam/egy részvényre jutó eredmény) rátával szokott volt forogni a tőzsdén. Ezért a technikai kép azt sugallja, hogy a nem túl távoli jövőben a 15 000 forintot is megközelítheti a részvényárfolyam. Az Erste intézményi célárfolyamát nemrég emelte 14250 forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!