Csúcson Japán, Hongkong vánszorog

Három hónapos csúcson zárt hétfőn a Nikkei, s a kontinens többi mutatója is zömmel a pozitív tartományban mozgott, a hongkongi mutató azonban lemaradozóban volt.
NAPI, 2010. november 8. hétfő, 08:37
Fotó:

A főbb indexek közül a Nikkei 1,1 százalékos plusszal végezte a kereskedést, a koreai Kospi 0,2, a Shanghai Composite pedig 0,9 százalékos emelkedésnél járt, az ausztrál ASX ellenben 0,3 míg a Hang Seng 0,25 százalékkal gyengültek.


Japánban a kedvező amerikai makroadatok hatására beindult shortzárások hajtották az emelkedést.


Az erősödésből leginkább a nyersanyag szektor papírjai vették ki részüket, de jól teljesítettek az exportra termelő nagyvállalatok papírjai is, a Honda részvényei például 3 százalék felett drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK