Csúcson zárt Amerika is

Pénteken optimista hangulatban telt a kereskedés a tengerentúli részvénypiacokon is. A Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is új csúcson zárt - írta a Portfolio.hu.
Domokos Erika, 2017. június 2. péntek, 23:25
Fotó: Reuters

Pénteken mindhárom vezető amerikai részvényindex történelmi csúcson zárt azt követően, hogy a Dow Jones 0,2 százalékot, az S&P 500 értéke 0,3 százalékot, míg a Nasdaq 1 százalékot erősödött.

A tőzsdei árfolyamindexeket hidegen hagyta a dollár gyengülését és az arany árának emelkedését kiváltó májusi foglalkoztatási adat - írta az MTI. Májusban a várakozásoknál kevesebb munkahelyet teremtett az Egyesült Államok gazdasága, ami a piaci konszenzus szerint kamatemelési terveinek átgondolására késztetheti a Fedet.

Mivel azonban már a nyolcvanadik egymást követő hónapban teremt újabb munkahelyeket az amerikai gazdaság, a vártnál kisebb mértékű májusi növekedés nem keltett semmiféle riadalmat a tőzsdei befektetők körében. Már csak azért sem, mert a munkanélküliségi ráta ugyanakkor tizenhat éves mélypontra, 4,3 százalékra csökkent

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK