A DJIA-30 index 0,22 százalék, az S&P-500 index 0,16 százalék, a Nasdaq Composite index 0,20 százalék erősödéssel kezdte a kereskedést. A technológiai ágazat papírjai a Netflix, a Tesla, az Alphabet és az Apple részvények erősödtek, a Tesla több mint két százalékkal.

A technológiai ágazat egy hónap alatt hat százalék erősödést ért el főként az Advanced Micro Devices, a Micron Technology, a PayPal, az Electronic Arts és a Facebook részvényeknek köszönhetően. (Vegyesen alakult a forint árfolyama.)

Az olajár csökkent az OPEC termelésnövelési tervei miatt. A WTI 0,37 százalékkal, hordónként 65,29 dollárra, a Brent pedig 0,40 százalékkal, 75,08 dollárra - írja az MTI.

A dollár gyengült, az arany ára ezzel párhuzamosan emelkedett. Az eurót 0,65 százalékkal jegyezték erősebben, 1,1789 dolláron, az arany határidős jegyzése legközelebbi teljesítésre 0,20 százalékkal, unciánként 1304,90 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!