Csúcsra jár a Dow

Már zsinórban a nyolcadik napja rekord szinteken zár a Dow, a pénteki menetelést munkaerő-piaci adatoknak tulajdonítják elemzők.
Szabó Zsuzsanna, 2017. augusztus 4. péntek, 22:53
Fotó: Napi.hu

A Wall Street-i indexek pénteken nyereségben zártak, a Dow mutatója ráadásul már 8. egymást követő napon rekord szinten, 22 093 ponton, 0,3 százalékos erősödést követően. A pénteki emelkedést elemzők a munkaerő-piaci adatoknak tudják be, miután azok várakozások felett alakultak.

Az adat a Fed kamatemelése miatt került középpontba, azaz, hogy az amerikai jegybanktól még idén várható-e még újabb szigorítás. Elemzők elkezdték kétségbe vonni ugyanis, hogy további emeléseket hajt végre a Fed, miután az emelkedő inflációnak nyoma sincs. Ezeknek a vélekedéseknek volt köszönhető a dollár erősödése is az euróval szemben pénteken.

A DJIA indexe 0,3, az S&P 500 és a Nasdaq pedig 0,2 százalékkal került feljebb a csütörtöki záróértékhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK