A Sony vártnál kisebb vesztesége folytán az elektronikai cikkek gyártói, míg a Mitsui Fudosan 32 százalékos profitbővülésről beszámoló jelentése után az ingatlanszektor indult meredek emelkedésnek. Mindeközben Hongkongban, Dél-Koreában és a többi fontosabb ázsiai piacon a gazdasági fellendülést árazták be nagy intenzitással, többek közt a feltörekvő piacokat magasabb hozamaik miatt preferáló intézményi befektetők aktivitása folytán. Utóbbit mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy múlt szerdától a hét közepéig 1,6 milliárd dollárnyi tőke folyt be az ázsiai feltörekvő piacokba befektető alapokba. Ám a külföldi vásárlások növekedése alól Japán sem képez kivételt, ahol a múlt héten három havi csúcsra szökött a nemzetközi vevők aránya. A régió vezető indexei közül a Nikkei 1,9, a Hang Seng 1,7, az ausztrál ASX 1,3, a dél-koreai KOSPI 1,5, míg az indiai Sensex 1,8 százalékot emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!